Avoin parantajat-verkosto parantaa yhteiskuntaa ja yrityksiä digitaalisen innovaation avulla. Lue lisää parantajien toiminnasta ja liity mukaan avoimeen verkostoon.

 

Miksi parantajat on olemassa?

Maailmassa on lukemattomia haasteita ja ongelmia, jotka voitaisiin ratkaista hyödyntämällä tehokkaammin digitalisaation tuomia lähes rajattomia mahdollisuuksia. Maailmassa on myös miljoonia, huomattavaa lisäarvoa ja hyvinvointia tuottavia ideoita joiden toteutuksessa teknologian ja digitalisaation tuomia mahdollisuuksia voitaisiin hyödyntää.

Parantajat kuvat

Perttu Ahvenainen (ylärivissä vasemmalla) on parantajat-idean isä ja verkoston perustaja. Mukaan uuteen yhteisöön lähtivät ensimmäisten joukossa Jani Karhunen, Toni Koutu, Tom Brunberg, Joonas Villanen ja Sani Leino

 

Mitä parantajat tekevät?

Parantajat on verkossa toimiva avoin yhteisö, joka pyrkii ratkaisemaan haasteita tai ongelmia hyödyntäen digitaalisuuden tuomia mahdollisuuksia. Voit siis liittyä joukkoon avaamalla keskustelun ideasta tai haasteesta ja myös halutessasi avata ideasi parantajien sparrattavaksi ja kehitettäväksi. Ideat/ongelmat avataan parantajille Twitterissä hashtagillä #parantajat tai liittymällä parantajat Facebook ryhmään.

Ideoinnin tulos kirjoitetaan auki parantajat blogiin. Pyrimme siis keräämään yhteen digitalisaatiosta kiinnostuneet ihmiset ja ideat digitalisaation eri laidoilta.

Miten parantajat toimivat?

1) Ideointi alkaa Twitterissä #parantajat hashtagilla
2) Jos idea saa kannatusta ja on parantajien mielestä jalostuskelpoinen, ideointi siirretään Twitteriin #parantajat hastagin alle ja Parantajien facebook-ryhmään
3) Idea kootaan blogitekstiin, mallilla haaste – ratkaisu – lisäarvo – jatkokehitys
4) Parantajat pitävät tarvittaessa sparraustilaisuuden idean ympärillä joko livenä tai etänä
5) Ideaa levitetään ja testautetaan uudelleen verkossa sekä tapaamisissa
6) Idealle etsitään toteuttajat

Mikä on Parantajien suhde ite wikiin?

Parantajat hyödyntää ideoiden julkaisemisessä ite wikin blogia, jossa parantajien tekstit kerätään omaan kategoriaansa. Ite wikin käyttäjäyhteisöön lukeutuu satoja digitalisaatioon erikoistuneita yrityksiä ja niiden edustajia, jotka toivotetaan tervetulleeksi mukaan parantajat yhteisöön keskustelemaan ja ideoimaan. Parantajat näyttäytyy samalla oivana keinona kasvattaa osallistujien omia verkostoja, pysyä mukana päivän keskustelussa ja kasvattaa omaa osaamista ja digitalisaatiotietämystä.

Tervetuloa keskustelemaan, verkostoitumaan ja kirjoittamaan!

Parantajat keskustelua twitterissä

#parantajat keskustelu käy kuumana twitterissä

 

Liity parantajat facebook-ryhmään tai kirjoita twitteriin #parantajat hashtagillä. Kun jätät ideasi voit myös pingata parantajien ”pääsihteeriä” Perttu Ahvenaista @perttuah

 

 

Lue lisää digitalisoinnin oppaasta:

 

Digitalisoinnin onnistumisen edellytyksiä

Toimintaympäristön muutos

Arkkitehtuuri ja digitalisaatio

Digitalisointiprojektin läpivieminen

Esimerkki digitalisoinnin vaikutuksesta toimialaan: Valmistava teollisuus

Jalkautus

Liiketoiminnan digitalisoinnin johtaminen

Strategiatyö