Blogisarjamme ”digitalisaation top 30 toteutukset” ensimmäinen osa käsitteli yritystoiminnan tukemista, tällä viikolla teemanamme on terveys ja hyvinvointi. Tervetuloa siis lukemaan blogisarjamme toista osaa.

 

Digitalisaation TOP30 toteutukset osa 2 kansikuva_v2

Terveys ja hyvinvointi on koko yhteiskuntamme perusta. Panostamalla terveyteen ja hyvinvointiin meillä on mahdollisuus saada käyttöömme uusia voimavaroja, niin henkilökohtaisella kuin yhteiskunnallisellakin tasolla. Uskon, että terveyden ja hyvinvoinnin edistämisessä digitalisaation keinoin meillä on vielä paljon tekemättä. Digitalisaation myötä voisimme uudelleenresursoida koko terveyden ja hyvinvoinnin kentän ja pitää siten kiinni myös siitä tärkeästä periaatteesta, että terveys ja hyvinvointi kuuluu kaikille. Yksi ehkä mielenkiintoismpia mahdollisuuksia sisältyy ennaltaehkäiseviin hyvinvointipalveluihin ihmisten mitatessa kasvavasti omaa terveydentilaansa. Sotekulut voitaisiin saada kuriin esimerkiksi innostamalla terveellisimpiin elintapoihin mobiilipalvelun keinoin!

Terveyden ja hyvinvoinnin kentässä on Suomessa kehitetty jo lukuisia innostavia palveluita. Seuraavassa on esitelty valitsemamme mielenkiintoisimmat terveyden ja hyvinvoinnin palvelut toteuttajayritysten esittelemänä (esimerkit eivät ole tärkeysjärjestyksessä).

Uudenlainen lääkäripalvelu (Toteuttaja: Meedoc)

Meedoc ite wiki

Meedoc on toteuttanut uudenlaisen, ajasta ja paikasta riippumattoman lääkäripalvelun. Lääkäripalvelu Meedoc tuo lääkärin puhe- ja videoyhteyden päähän, olitpa sitten mökillä, ulkomailla tai vaikkapa kotisohvalla. Meedoc voitti Grand One 2014 kilpailussa pääpalkinnon sekä parhaan kuluttajille suunnatun palvelun kategorian.

http://www.itewiki.fi/p/meedoc-lkripalvelu

 

Nuhasää (Tilaaja: Terveystalo, Toteuttaja: Flo Apps Oy)

Floapps-terveystalo

Flo Apps on toteuttanut Terveystalolle Nuhasää-palvelun, josta voi seurata millä alueilla Suomessa kulloinkin sairastellaan. Tiedot on koottu Terveystalon valtakunnallisesta potilastietojärjestelmästä koottuun diagnoosi- ja postinumerotietoon. Uutta tietoa visualisoidusti saatavilla! Mikä parasta, palvelu herättää myös heti jatkokehitysideoita.

http://www.itewiki.fi/p/terveystalo-nuhasaa

 

First Beat – sykevälivaihtelun mittaus (Tilaaja: FirstBeat, Toteuttaja: Ixonos Oyj)

Ixonos Firstbeat

FirstBeat Technologies on yhdessä Ixonosin kanssa kehittänyt sykevälivaihtelun mittauslaitteen, jolla mitata stressiä, palautumista ja harjoittelua. Ixonosin osaamisen ansiosta parannettiin mm. pienikokoisen mittarin suorituskykyä oleellisesti. Pitkäkestoisilla mittauksilla saadaan yksittäismittauksia luotettavampaa tietoa terveydestä.

http://www.itewiki.fi/p/heartbeat-recording-device

 

Psykoterapeutin palvelut (Tilaaja: AtCare Oy, Toteuttaja: Sofokus)

Sofokus atcare

Terveys ja hyvinvointi on myös henkistä. Sofokuksen AtCare Oy:lle toteuttamalla ”Vapaat ajat”-palvelulla tuodaan yhteen apua tarvitsevat ja avun tarjoajat. Palvelun kautta voi tutustua esimerkiksi oman alueen psykoterapeutteihin ja varata heiltä ajan. Ahaa-elämyksen kokee myös selatessaan erilaisia psykoterapiasuuntauksia: menetelmiä on monia!

http://www.itewiki.fi/p/vapaat-ajat-uudenlaista-hyvinvointipalvelua-luomassa

 

Koiran stressitason mittaus (Tilaaja: Anitest Oy, Toteuttaja: Vincit Oy)

Vincit evice

Vincit Oy on toteuttanut Aintest Oy:lle eläimen stressitasoa mittaavan sovelluksen. Sovellus ladataan puhelimeen. Evice-nimisessä testissä analyysi tehdään virtsanäytteestä, joka siirretään testitikun analyysikalvolle. 15 minuutin kuluttua testin näyttö skannataan mobiilisovelluksella ja analyysi ilmestyy puhelimen näytölle. Suunnitteilla on myös muita eläinten hyvintointiin liittyviä kotitestejä. Testitikkuja myydään Musti ja Mirri –kaupoissa.

http://www.itewiki.fi/p/evice

 

Blogisarjamme seuraava osa ilmestyy tulevien viikkojen aikana teemalla ”viestintä ja tiedon jakaminen”. Liity ite wikin sähköpostilistalle footerista ja seuraa meitä Twitterissä, facebookissa ja Google+:ssassa saadaksesi tietoa it- ja digialan innovaatiosta, yrityksistä ja tapahtumista.

 

Eeva Melama

Eeva_6_pieni

Ite wikin co-founder Eeva Melama työskentelee it-projektipäällikkönä Sofigatessa. Seuraa Eevaa twitterissä.

 

Lue lisää:

ite wikissa osaajayrityksiä:

IoT: Yritykset Referenssit Julkaisut

Mobiilikehitys: osaajayritykset, referenssit ja julkaisut

iOS-osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Ohjelmistokehitys: Yritykset Referenssit Julkaisut

Viestintä: Yritykset Referenssit Julkaisut

Big Data: Yritykset Referenssit Julkaisut

Open Source -osaajayritykset, -referenssit ja -julkaisut

Tuotekehitys ja suunnittelu Yritykset Referenssit Julkaisut

Integraatiot: Yritykset Referenssit Julkaisut

Linux: Yritykset Referenssit Julkaisut

 

Digitalisoinnin oppaassa: IoT

Mobiilikehitys digitalisoinnin oppaassa

iOS digitalisoinnin oppaassa

Ohjelmistokehitys digitalisoinnin oppaassa

Viestintä digitalisoinnin oppaassa

Big data digitalisoinnin oppaassa

Linux digitalisoinnin oppaassa

Integraatiot digitalisoinnin oppaassa

Tuotekehitys digitalisoinnin oppaassa

Open Source digitalisoinnin oppaassa

 

ite wikin blogissa Mobiilikehitys

ite wikin blogissa Ohjelmistokehitys