IT Networking Day ja HUB 13:sta avajaiset keräsivät 18.9.2014 yhteen mielenkiintoisen joukon it- ja digitaalisen palvelualan tekijöitä ja päättäjiä vastavalmistuneeseen startup hubiin Helsingin Kaisaniemeen.

Paikalle oli saapunut laaja joukko ohjelmistojen ja prosessien kehittäjäyrityksiä, liiketoiminnan kehityksestä eri organisaatioissa vastaavia henkilöitä, startup-yrityksiä, sekä alan sidosryhmiä Ohjelmistoyrittäjistä Slushiin, Kauppakamariin, Tiviaan ja Liikenne- ja Viestintäministeriöön.

Ite wikin missio on ollut alusta alkaen luoda avoin, riippumaton ja yleishyödyllinen verkosto Suomen digitalisaation ja it-alan hyväksi. Avoin verkostoitumistapahtuma joka keräsi alan osaajat yhteen olikin ollut jo pidempään ajatuksissamme. Vaikka pöhinää on riittänyt verkossa jo pidempään, oli mahtava nähdä verkostomme  voima myös käytännössä ja tavata ja yhdistää alan toimijoita verkostoitumistapahtumalla.

Networkkausta-4

Uuden HUBin näyttävät ja rennot tilat tarjosivat loistavat puitteet verkostoitumistapahtumalle ja esityksille.  IT Networking Dayssa oli siis tarjolla sekä mainioita esityksiä, verkostoitumista, että kohti iltaa kasvavasti myös juhlatunnelmaa.

HUB13 ja ite wiki esittäytyvät

Ola-Sundell-avaa-tapahtuman

HUB13:n Ola Sundell avasi tapahtuman. HUB13 tarjoaa tyylikkään työskentely- ja esiintymistilan Helsingin ytimessä startupeille ja yrityksille. Erilaiset tapahtumat tulevat kuulumaan HUBin tarjontaan myös tulevaisuudessa.

Johannes-Puro-esiintyy-1

Ite wikin Johannes Puro avasi kuulijakunnalle markkinatiedon välitystä it-alalla ja sitä, kuinka ite wiki aikoo mullistaa tämän kentän ja it-palveluiden hankinnan.

Kansanedustaja ja mr. Lean

Mikael-Jungner-esiintyy-IT-

Tapahtuman esiintyjäkaartiin lukeutui Mikael Jungner, jonka näkemykset kokeilemalla ja leanisti tekemisestä myös julkisessa sektorissa saivat yleisön silminnähden innostumaan. Jungner painotti myös yksityisen sektorin innovoinnin ja toimittajien vaihtamisen tärkeyttä osana organisaatioiden prosessien kehitystä.

Taneli-Tikka-ite-wiki-Hub13

Taneli Tikka Tiedolta avasi leania innovaatioprosessia mallilla, joka jakaa organisaation kehitykseen käytettävät resurssit ydin-, kasvu- ja tulevaisuus-horisontteihin. Tikan ajatuksiin tutustumista voi suositella kenelle tahansa, joka on kiinnostunut kehittämään organisaationsa toimintaa ja luomaan uutta. Kun leaniin toimintamalliin on päässyt sisälle, entiset toimintatavat alkavat tuntua auttamatta vanhanaikaisilta.

Fonecta on ponnistanut ketterästä leaniksi

Juha-Vakkila-Fonecta-ite-wi

Fonectan online kehitysjohtaja Juha Vakkila kuvasi esityksessään Fonectan siirtymistä kohti leania toimintamallia. Fonecta hankkii kaiken teknisen toteutustyön organisaation ulkopuolelta ja uusien versioiden kehitys ja kokeiluvauhti on noussut lähes eksponentiaalisesti vuosien mittaan.

Löydät esitysten taltioinnit kuvakoosteen jälkeen bloggauksen pohjalta.

IT Brändit & Slush

Ite-wiki-vieraiden-vastaano

Ite wikin taustajoukkoihin kuuluva Leena Melama otti verkostoitujat vastaan. Melaman kädenjälkeä tullaan näkemään myös syksyllä julkaistavassa ite wikin IT brändit tutkimuksessa.

Networkkausta-3

Slushin CFO Teemu Laiho myönsi, että ehkä vuoden suurimman tapahtuman järjestäjät alkavat tuntea nahoissaan H-hetken lähestyvän. No, timantitkin syntyvät kovassa paineessa!

Pitkä kuuma kesä, uusi julkaisujärjestelmä ja IBM

Networkkausta-2

Henri Halmelahden ja Lauri Järvenpään (kuvassa vasemmalla) Lamia Oy teki töitä koko kuuman kesän. Museokadun officella oli kuulemma riittävän lämmin heinäkuun helteillä.  Magento verkkokauppoihin ja digitaaliseen markkinointiin erikoistunut yritys jäi täyttämään heinäkuussa verkkokauppa-alan suurta kysyntää monen kilpailijan suunnatessa lomailemaan.

IT-Networking-Day-networkka

Klaus Holm (toinen oikealla) pääsi esittelemään Poutapilven uutta julkaisujärjestelmää, Maisemaa. Maisema vie verkkosivujen hallinnoinnin uudelle tasolle suoraan verkkosivulta muokkaamisen mahdollistavalla sisällönhallinnallaan.

Networkkausta-5

Taneli Eisto (kolmas vasemmalta) Pedabilta Networking eventin alkumetreillä. Pedab työskentelee IBM-ohjelmistoja hyödyntävien kumppaniyritysten myynnin ja markkinoinnin edistämiseksi.

KIDE-ohjelma ja applikaatioguruja

Emil-Asp

Emil Asp (vasemmalla) Liikenne ja Viestintäministeriöstä. Ministeriön tavoitteena on nostaa Suomi digitalisaation kärkimaaksi. Tavoitetta tukee mm. LVM:n KIDE-ohjelma.

Niko-Hälvä

Niko Hälvä (oikealla) työskentelee mobiiliapplikaatioihin erikoistuneessa Qvikissä nimikkeellä Software engineer/ Marketing Monkey. Tulevaisuuden ammattinimikkeitä…?

Uuden HUBin näyttävä esiintymissali testissä

Esiintymiset-jatkuvat

Hubin uutuuttaan hohtava esiintymissali täyttyi äärimmilleen.

Twitter-lauloi-itnetworking

#itnetworking oli päivän hastag ja nousi Twitterin suosituimpien joukkoon. Lisää kuvia ja twiittejä tapahtumasta löydät oheisen linkin takaa

Johannes-Puro-esiintyy-täys

Valopiha ja lasiseinät tuovat avaruutta ja valoa HUBin esiintymissaliin.

ITe-wiki-lukuja

Vastasimme yhteen ehkä eniten meiltä kysyttyyn kysymykseen: ”Miksi ite wiki leviää?”

Esiintyminen

Mikael Jungner ei PowerPoint-esitystä kaivannut. Kuuntelemaan hiljentyvät mm. Anu Rautanen (eturivissä toinen vasemmalta) Prominda Revolutionista, Emmi Jouslehto Robust Northista ja Harri Kulmala, Aki Ruohonen ja Henna Niiranen Affecto Finlandista.

Networking event sai säpinää alan tekijöihin

Torvi

It Networking Dayhyn kuului, että verkostoitumiselle jätettiin kerrankin kunnolla aikaa. Verkostoitumiseen tuotiin myös kevyesti rakennetta asettamalla agendaksi liiketoiminta, kumppanuudet ja innovaatio ja antamalla 15 minuutin välein äänimerkki, jolloin oli korrektia vaihtaa seuruetta. Näin ihmiset eivät jämähtäneet paikoilleen ja verkostot kasvoivat aidosti kohisten.

Networkkausta-10

Hubin Lounge täyttyi äärimmilleen kun verkostoituminen pääsi vauhtiin.

Perttu-Ahvenainen-networkka

Enfon Perttu Ahvenainen (vasemmalla) on työstänyt omalla ajallaan myös uutta työkirjausjärjestelmää. Tätä väkeä ei voi syyttää passiivisiksi!

Booncon-Pixels-ite-wiki

Leeni Harmainen ja Antero Muranen booncon PIXELSiltä tekivät hienoa työtä tapahtuman hengessä ja keräsivät osallistujista Twitterlistan!

Networkkausta-6

Ohjelmistoyrittäjät Ry:n toimitusjohtaja ja IWA Labsin hallituksen puheenjohtaja Rasmus Roiha, Prominda revolutionin co-founder ja Codenton hallituksen puheenjohtaja Jussi Markula ja Keskuskauppakamarin digitaalinen polku ohjelmaa vetävä Heikki Halme.

Networkkausta-9

Networking vauhdissa!

Networkkausta-12

Markus Hämynen (oikealla) Tiviasta joutui todennäköisesti toistamaan muutamaan kertaan, että  ”olemme se entinen Tietotekniikan Liitto”

 Juhlatunnelmaa

HUB-13-team

HUBin jengi esittäytyy ryhmäkuvassa!

KitarasooloSkumppaa-ite-wiki-it-networ

DJ-pöytä Illan-isännät

Illan isännät tyytyväisinä tapahtuman onnistumiseen. Ensi kertaan siis!

 

Videot esityksistä

Ola Sundell, HUB 13: Tilaisuuden avaus

Johannes Puro, ite wiki oy: ”Markkinatiedon välitys it-alalla”

Mikael Jungner, kansanedustaja: ”Kokeilutalous”

Taneli Tikka, Tieto: ”Lean Startup muuttaa kaiken”

Ola Sundell, HUB13: ”Will your team make the leap”

Juha Vakkila, Online kehitysjohtaja Fonecta: ”Agiilista leaniksi ponnistaminen”

Tapahtuman striimauksesta ja taltioinneista vastasi Infocrea Oy, http://www.infocrea.fi/

Liity ite wikin sähköpostilistalle sivun alalaidasta ja saa jatkossakin tietoa it-alan tapahtumista, innovaatioista ja toiminnasta. Voit myös seurata ite wikiä Twitterissä, facebookissa ja Google+:ssassa.