Olemme kehittäneet kaksi uutta toimintoa it-markkinapaikka ite wikiin. Toinen tehostaa it-palveluiden sisältömarkkinointia ja toinen sopivien julkisten tarjouspyyntöjen löytymistä. Lisäksi Google on alkanut nostaa ite wikiä kohti hakutulosten kärkeä eri it-aihepiirejä haettaessa!

Referenssitoimitusten, suositusten ja markkinointisisältöjen feed ite wikin etusivulle

Esittelemme it-yritysten tuoreimmat julkaisut tästä lähtien etusivullamme. Näin ite wikistä näkee lennosta uusimmat referenssit ja it-sisällöt kuten bloggaukset ja videot. Julkaisut päätyvät etusivulle suoraan yritysten profiileista, eli liittämällä uuden julkaisun profiiliin, sille saa näkyvyyttä myös koostavassa feedissä.

Tulevaisuudessa käyttäjät voivat listata hakupalvelussamme myös näitä sisältöjä osaamisalueisiin perustuen. Näin voidaan nähdä esimerkiksi mitä referenssejä ja bloggauksia android kehittäjät ovat julkaisseet tai ohjelmistokehityksen alalla on lisätty viime aikoina. Feedin merkitys korostuu erityisesti uusia ideoita haettaessa ja parhaita käytäntöjä esiteltäessä; aina tilaaja ei tiedä mitä on hakemassa.

It-markkinoijalle feedillä tulee olemaan merkittävä vaikutus, sillä it-sisältöjen levitys sosiaalisen median kanavissa potentiaalisille asiakkaille on haastavaa. Keräämällä it-sisällöt yhteen portaaliin saamme välitettyä ne keskitetysti tilaajille.

Julkiset it-tarjouspyynnöt helppolukuisesti

Olemme alkaneet julkaista julkisten it-tarjouspyyntöjen syötettä sivustomme tarjouspyynnöt-osiossa. Palveluun kuuluu myös sähköpostiheräte, joka ehkäisee tarjouspyyntöjen missaamisen.

Ite wikin tarjouspyyntöpalvelu peittoaa olemassa olevat liidipalvelut it-kentässä, sillä it-konsultti lukee tarjouspyynnöt läpi ja merkitsee ne ite-mallin mukaisiin osaamisalueisiin. Tämä helpottaa huomattavasti sopivien tarjouspyyntöjen hakemista, sillä malli välittää yhdellä vilkaisulla ylätason tiedon siitä, minkälaista osaamista ja tarjoajaa tarjouspyynnössä haetaan. Kaikki Hilman käyttäjät tietävät miten huonosti Hilman luokittelu kuvaa tarjouspyyntöjen sisältöä it-kentässä ja miten vaikeakäyttöinen palvelu on.

Tarjouspyyntöfeedissä ite wikin konsultti merkitsee toteutuksessa haetut liiketoimintaprosessit (esim. taloushallinto, sisällönhallinta, CRM, BI jne.) erityisosaamisalueet (esim. ohjelmistokehitys, tietoturva, mobiilikehitys, Master data management jne.), teknologiat (esim. iOS, Microsoft, SAP, julkaisujärjestelmä jne.), toimialakokemuksen (esim. logistiikka, terveys- ja sosiaaliala, kiinteistöala jne.) sekä haetut työvoiman tyypit (esim. konsultointi, toteutus, ylläpito jne.). Tarjouspyyntöfeed tuo käytettävyyttä tarjouspyyntöihin myös poimimalla niistä vain tärkeimmät tiedot, eli kuka pyytää, mitä pyydetään, milloin on tarjouksen deadline ja mitä osaamisalueita haetaan. Kun sopiva tarjouspyyntö on löytynyt, prosessia jatketaan Hilman ilmoituksen perusteella.

Tarjouspyyntöfeed on herättänyt välittömästi kiinnostusta it-toimittajien keskuudessa. Tulemme liittämään palvelun osaksi Premium-tarjontaamme, sillä tarjouspyyntöjen läpikäynti on resursseja kuluttavaa. On kuitenkin huomattavasti tehokkaampaa, että muutama henkilö opiskelee tarjoukset läpi ja toteuttajat keskittyvät tarjouspyyntöjen kahlaamisen sijaan sopiviin vastaamiseen.

Tarjouspyynnöt päivitetään ja sähköpostiheräte lähetetään kahdesti viikossa. Tällä hetkellä Tarjouspyyntösivu on kaikkien nähtävillä, joten siihen voi ottaa tuntumaa vapaasti.