It-markkinapaikka ite wikiin on kertynyt reilussa kahdessa kuukaudessa 300 referenssikuvausta ja yhteensä 440 markkinointijulkaisua it-yritysten julkaisemana. Yritysprofiileja wikissä on jo 369 kappaletta. Osa profiileista kerättiin palvelun kehitysvaiheessa, mutta julkaisun jälkeen palveluun on luotu jo noin 80 uutta yritysprofiilia.

B2b markkinointi murroksessa

Aiemmin myyntimateriaalit pidettiin off-linessä myyntineuvottelijoiden yrittäessä buukata ristiin tapaamisia. Voidaan sanoa, että suorien asiakaskontaktien rinnalle on noussut toinen tärkeä kanava myynnin tueksi: internet. Neuvottelukumppanin valinta tehdään kasvavasti ”inboundina” perustuen internetistä löydettyyn sisältöön ja suosituksiin. Käytösmalli on iskostunut meihin jo kuluttajakentässä: haemme webistä uskottavaa tietoa tarjonnoista ja suosituksista olimme sitten hankkimassa uutta matkapuhelinta tai lomamatkaa, taikka valitsemassa elokuvaa.

”Hyviä googlesijoituksia ei riitä kaikille”

It-substanssisisällöt tarvitsivat kuitenkin levitäkseen oman kanavan: b2b asiakkaita on vaikea tavoittaa sosiaalisen median kautta, sillä suurin osa sosiaalisen median käyttäjistä julkaisee ja katsoo mieluummin ilmaveivejä kuin markkinointisisältöjä. Myöskään hyviä googlesijoituksia ei riitä kaikille.  Siksi osaavat it-talot ottavat tiedon keskitetystä markkinapaikasta vastaan innolla; kun näkemystä ja luottoa omaan osaamisen on, se jaetaan mielellään avoimesti kaikelle kansalle ja erityisesti potentiaalisille tilaajille.

Ite wikiä voikin kuvata it-hankinnan tietopankiksi ja ohjelmistoksi: keräämällä kaiken markkinatiedon yhteen wikiin voimme hyödyttää kaikkia osapuolia. Palvelu toimii hankintaa edeltävässä vaiheessa tilaajalle ”konsulttina” ja toimittajalle ”extramyyjänä” tuoden kummankin toimintaan tehoja.

Siksi ite wikiin on kertynyt lyhyessä ajassa mainittava määrä sisältöjä.

 

it-markkinointi_ite_wiki

 

ite wiki yrityshaku

ite wiki referenssihaku

ite wiki julkaisuhaku

digitalisoinnin opas

ite wiki tarjouspyyntösivu

ite wiki tapahtumasivu

ite wiki -yhteisön blogi