Olli Nylanderin blogikirjoituksen innoittamana kävimme keskustelua julkishallinnon ICT-toimijoista (Facebook-ryhmässä ”It-bloggaukset, -sisällöt ja -julkaisut”). Kiitos hyvistä kommenteista Olli, Otso Kivekäs ja Mikael Vakkari. Keskustelun pohjalta päätin jäsentää julkishallinnon ICT-kenttää oheiseen kuvaan. Ajatukseni oli työstää sitä vielä itse lisää, mutta sitten tuumin: miksi tekisin sen yksin?

Olisinkin siis kovin kiinnostunut kuulemaan teiltä kommentteja, kysymyksiä ja muutosehdotuksia jäsennykseeni liittyen. Kommentteja voi lähettää tämän kirjoituksen yhteyteen, sähköpostilla tai edellä mainitussa Facebook-ryhmässä. Tavoitteenani olisi siis tunnistaa julkishallinnon ict-asioissa vaikuttavat organisaatiot ja kokonaisuuden toimivuuden kannalta olennaiset seikat.

ICT-toimijat osana julkishallintoa

Kuvassa on käytetty pohjana julkishallinnon kaaviota, joka löytyy täältä.

Eeva Melama

Eeva Melaman profiilikuva

Kirjoittaja on IT-projektipäällikkö ja ite wiki oy:n co-founder. Seuraa Eevaa twitterissä @EevaMelama

 

ite wikin yrityshaku

ite wikin referenssihaku

ite wikin julkaisuhaku

 

Julkishallinnon alasta kokemusta omaavat it-yritykset

Julkishallinnon alan referenssitoteutukset

Julkishallinnon kehittämiseen liittyvät julkaisut