Energiapeli - Caverion

Tilaaja: Caverion

Ajankohta: 2013 - 2014

Toimittajan yhteyshenkilö: Raine Kinnunen

Tagit: Projektinhallinta, Tuotekehitys ja suunnittelu, Viestintä, Ketterät menetelmät, Graafinen suunnittelu, Käyttöliittymäsuunnittelu, Webkehitys, Open source, Rakentaminen, Konsultointi, Toteutustyö, html5, Javascript, MP3

post_image

LEHDISTÖTIEDOTE 6.6.2014: Energiapeli opettaa lapsia ympäristöystävälliseen elämiseen interaktiivisella tavalla

Kiinteistöteknisiä ja teollisuuden palveluita tarjoava Caverion haluaa tehdä osansa tulevaisuuden energiansäästäjien kasvattamisessa. Yritys luovutti tänään Energiapelin Porvoon energiatehokkaiden elinkaaripäiväkotien lapsille Omenatarhan päiväkodissa. Peli opettaa lapsia ja aikuisia toimimaan arjessa ympäristöystävällisellä tavalla.

Pelit ovat entistä merkittävämmässä roolissa opetuksessa. Pelilliset ratkaisut auttavat ihmisiä omaksumaan uusia toimintamalleja, ymmärtämään oman roolinsa sekä saamaan paremman kuvan kokonaisuudesta. Omenatarhan, Ylä-Haikkoon ja Jokilaakson päiväkodit saivat tänään uusia oppimisvälineitä, kun Caverion luovutti päiväkotien lasten ja aikuisten käyttöön Energiapelillä varustetut kosketusnäytölliset tietokoneet, jotka kestävät kovaakin kulutusta. Energiapelin avulla lapset oppivat innostavalla ja mukavalla tavalla energiansäästön periaatteista, ja peli toimii mainiosti varhaiskasvatuksen tukena.

”Lapset ovat todella kiinnostuneita luonnonsuojelusta ja energiaan liittyvistä asioista. He innostuvat helposti peleistä ja oppivat samalla. Toivomme, että Energiapelin myötä lapset vievät tietoa koteihin, ja lapset ja vanhemmat voivat yhdessä opetella energian säästöä”, sanoo Omenatarhan päiväkodinjohtaja Irmeli Elonen.

Porvoon energiatehokkaat elinkaaripäiväkodit valmistuivat vuosina 2012 ja 2013. Caverion ja YIT ovat toteuttaneet päiväkodit elinkaarihankkeena. Caverion vastaa päiväkotien ylläpidosta, olosuhteista ja energiasta koko elinkaarisopimuksen ajan aina vuoteen 2032 saakka.

Caverion huolehtii muun muassa siitä, että päiväkodin sisäilman olosuhteet ovat terveelliset ja turvalliset ja energiankulutus pysyy asetetuissa rajoissa. Rakennukset on liitetty Caverionin kiinteistövalvomoon, josta olosuhteita ja kulutuksia voidaan seurata. Myös virhetilanteisiin voidaan puuttua etäkäytöllä. Energiansäästötavoitteet on huomioitu jo suunnitteluvaiheessa.

”Energiatehokkuus ei ole pelkkää tekniikkaa, sillä me jokainen vaikutamme energiankulutukseen omilla käyttötottumuksillamme. Järkevään energiankäyttöön ja ympäristöystävällisempään elämiseen on hyvä oppia jo lapsena. Energiapeli on siihen hauska tapa. Pelin avulla lapset ymmärtävät jo pienestä pitäen sen, miksi kuumaa vettä ei kannata juoksuttaa turhaan tai valot voi sammuttaa huoneesta poistuessa”, kertoo hankekehityspäällikkö Mikko Myyryläinen Caverionilta.

Suosittelija:

”Energiatehokkuus ei ole pelkkää tekniikkaa, sillä me jokainen vaikutamme energiankulutukseen omilla käyttötottumuksillamme. Järkevään energiankäyttöön ja ympäristöystävällisempään elämiseen on hyvä oppia jo lapsena. Energiapeli on siihen hauska tapa. Pelin avulla lapset ymmärtävät jo pienestä pitäen sen, miksi kuumaa vettä ei kannata juoksuttaa turhaan tai valot voi sammuttaa huoneesta poistuessa”

Mikko Myyryläinen

Pinterest

Muita julkaisuja FNX Solutions Oy:lta