Digitaalisuus, IoT ja Smart City loistavat poissa olollaan pääkaupunkiseudun tieliikenteessä

Tagit: Tietohallinto, Analytiikka, IoT, Pilvipalvelut / SaaS, Tietoturva, Asiantuntijapalvelut, IT, Valmistava teollisuus, Konsultointi, Ohjelmisto, idm, IoT

post_image

Kehä- ja lähiteiden isot tietyöt ovat halvaannuttaneet lähikuukausina koko pääkaupunkiseudun liikenteen. Mietin eilen iltapäivän liikenneruuhkassa, miten paljon nämä yhtäaikaiset tietyöt ovat tulleet maksamaan yhteiskunnalle? Rekat, bussit ja yksityisautot liikkuvat normaaliin tilanteeseen verrattuna kaksi tai jopa kolme kertaa hitaammin kuin normaalisti. Kuuluisa yritysten kilpailukyky heikkenee jälleen merkittävästi, kun osa työajasta vietetään tuottamattomassa työssä auton ratissa. Kuinka paljon ihmisten ja tavaroiden liikkumattomuus heijastuu muualle, kun aikataulut eivät pidä paikkaansa?

Itseäni kiinnostaa miksi samaan aikaan tehdään massiivisia tietöitä kaikilla pääväylillä? Olisiko niitä voinut jotenkin jaksottaa eri aikaan tehtäviksi? Tai jos ne on tehtävä heti, olisiko aikataulua voinut kiristää ottaen huomioon remontin suuret vaikutukset koko pääkaupunkiseudun liikenteeseen ja sitä kautta muun muassa yritysten toimintakykyyn? Tämä olisi varmasti voitu huomioida kilpailutuksessa niin, että jo lähtökohtana töitä olisi pitänyt pystyä tekemään tyyliin 24/7. Hinta olisi ollut ehkä hieman kalliimpi, mutta koko yhteiskunnalle halvempi. Kilpailutuksessa olisi voitu varmistaa, että hankkeeseen osallistuneilla on kyky ja halu hyödyntää digitalisaatiota projektin toteutuksessa; oikeat yritykset ja työntekijät juuri sopivalla hetkellä työmaalla.

Käytännön elämässä Internet of Things ja digitalisaatio, puhumattakaan Smart City-kaltaisista hankkeista, on vielä kaukaista tulevaisuutta. Ehkä tämän vuoden liikennekaaosta mallintamalla jälkikäteen voisi keksiä tapoja, joilla estää saman toistuminen tulevaisuudessa. Voisiko olla esimerkiksi käytössä älykkäät tietyömerkit, jotka muuttuvat vuorokauden ja töiden tekemisen mukana? Mikäli arki-iltana, yöllä tai viikonloppuna ei töitä tehdä, nopeusrajoituksia voidaan muuttaa. Tai jos tietyömaa etenee, tolppia voidaan helpommin siirtää, kun nähdään että kyseisellä tieosuudella ei tulla enää tekemään töitä tai tehdään vasta kuukauden päästä. Kauemmas tulevaisuuteen taitaa joutaa idea, että puomit siirtyisivät automaattisesti työn edetessä. Sama kaaos vallitsee epäilemättä myös muiden kaupunkien ja maiden tietöissä, joten tässähän olisi myös hyvä liiketoimintamahdollisuus: ”Smart traffic signs and solutions”.

Onneksi omassa työssäni minun ei tarvitse joka päivä lähteä liikenteeseen. Työskentely onnistuu myös kotoa, kun kaikki tarvittavat työvälineet ja sovellukset ovat käytössä ajasta ja paikasta riippumatta. Lisäksi perinteinen malli, jossa tapaamiset pidetään aina yrityksen kiinteissä toimipisteissä, muuttuu kovaa vauhtia. Jatkossa tapaaminen on mahdollista sopia osapuolille parhaiten sopivaan paikkaan – vaikka sitten lähimmän, minkä tahansa toimistohotellin neuvottelutilaan tai vaikkapa ABC:n kabinettiin. Tämän tueksi löytyy myös mielenkiintoisia uusia Suomessa kehitettyjä palveluja.

Ehkäpä voimme jo lähivuosina oikeasti nauttia Smart Citystä, vai miten olisi Smart Country!

Pinterest

Muita julkaisuja Pulsen Integration Oy:lta