CASE: Pouttu: "Gappsista on vain positiivista sanottavaa."

Tilaaja: Pouttu

Ajankohta: 2012

Tagit: Google, Viestintä, Projektinhallinta, Pilvipalvelut / SaaS, It-infra loppukäyttäjäpalvelut, Käyttäjähallinta, Toteutustyö, Tuki- ja ylläpitotyö, Koulutus, Valmistava teollisuus, Uusi IT, Käyttöönotto

post_image

Pouttu on yritys, jonka tuotteet kaikki suomalaiset tuntevat. Yrityksen 250 ammattilaista työskentelevät Kannuksessa ja Helsingissä. Lisäksi joukkoon mahtuu paljon ympäri maan liikkuvaa henkilöstöä.

Alkuvuodesta 2012 Pouttu aloitti IT-palveluissaan viestintäjärjestelmän uudistamisen. Omien palvelinten päivittäminen olisi ollut edessä syksyllä, ja vanha järjestelmä takkuili mobiililaitteiden liitettävyyden ja kalenterisynkronoinnin kanssa. Lotus Notes -sähköpostijärjestelmän jäykkyys nousi esille etenkin silloin, kun uudenaikaisempiin järjestelmiin tottuneet uudet työntekijät yrittivät opetella vanhentuneen järjestelmän toimintatapoja.

Google Apps erottui edistyksellisenä ja edullisena

Vaihtoehtoja IT-viestintäratkaisuiksi oli lopulta kolme: joko käytössä olleen Lotus Notes -järjestelmän päivitys, Office 365 tai Google Apps. Valinta kallistui Google Appsiin kahden keskeisen seikan myötä.

“Google on alansa johtava yritys – sen kehitys ei pysähdy, mikä tekee tulevaisuuden näkymistä mielenkiintoisia. Lisäksi Google Apps oli huomattavasti kilpailijoita edullisempi - se, mistä muiden tahojen kohdalla olisi joutunut maksamaan ekstraa, kuului Google Appsin peruspakettiin”, Poutun ICT-päällikkö Jyrki Jaatinen valottaa.

Gappsin palvelu erinomaista

Jaatiselle oli alusta alkaen selvää, että siirtymä täysin uudenlaiseen järjestelmään vaatii ammattitaitoisen kumppanin ottamaan projektin vastuulleen. Appsien mukanaan tuomista uusista ominaisuuksista saa eniten irti niiden käyttöön ja monipuolisuuteen koulutettu henkilöstö. Poutulla on oltu erittäin tyytyväisiä Gappsin palveluihin ja vakuututtu yrityksen osaamisesta.

“Teknisiä asioita voitiin käydä läpi jo vallan varhaisessa vaiheessa ja Gapps antoi meille aidosti kattavan kuvan siitä, että siirtymä sujuu kivuttomasti. He osasivat kertoa etukäteen, mitkä tulevat olemaan keskeiset haasteet”, Jaatinen kertoo.

Kun ongelmia on ilmennyt, on Gapps Jaatisen mukaan ollut lähellä. “Teollisuusympäristössä on monia erilaisia järjestelmiä, joiden on keskusteltava sähköpostin kanssa. Tiesimme jo etukäteen, että tämä tulisi tuottamaan haasteita siirtymän aikana - yksi kerrallaan Gapps on ratkaissut ongelmia yhteistyössä kanssamme.”

Jouhevan työskentelyn aika

Pouttu otti Google Appsit käyttöön kolmivaiheisesti - ensin pilotointiryhmälle, sitten myyntihenkilöstölle ja lopulta kaikille työntekijöille. Työpaikan arki on muuttunut tehokkaammaksi ja joustavammaksi.

“Google Dokumenttien ansiosta henkilöstön ohjaus, työvuorolistojen ylläpito ja tuotantoketjun suunnittelu sujuu nykyisin uskomattoman kätevästi. Pikaviestinten käyttö on siirtänyt historiaan nopeaa vastausta kaipaavat kolmen rivin sähköpostit, kun asia voidaan selvittää työkaverin kanssa saman tien”, Jaatinen kertoo.

Vanhassa järjestelmässä takkusivat mobiililaitteilla työskentely ja kalenterisynkronointi. Google Appsin tulon myötä asiat ovat toisin. “Monille työntekijöillemme on ollut erittäin helpottavaa tietää, että vaikka kännykkä katoaisi, kalenterimerkinnät säilyvät”, Jaatinen jatkaa.

Myös Gappsin toimitusjohtaja Antero Hanhirova näki, että Poutun siirtyminen uuteen ympäristöön sujui mainiosti. “Erityisen mukavaa oli nähdä käyttäjien tyytyväisyys työpaikalla muutoksen jälkeen. Muutos vanhasta Lotus Domino -järjestelmästä oli kuin vuosikymmenien hyppäys uuteen IT:n aikaan Poutulle”, toteaa Antero.


CASE: Pouttu

Suosittelija:

"Gappsista on vain positiivista sanottavaa - kaikki sujui sovitusti."

Jyrki Jaatinen

Pinterest

Muita julkaisuja Gapps Oy:lta